Uitvaartcentrum in Hoorn en omgeving

In Hoorn hebt u de keuze uit twee verschillende uitvaartcentra: Uitvaartcentrum Johannes Poststraat en Uitvaartcentrum en crematorium Berkhouterweg.

Uitvaartcentrum Johannes Poststraat 

Het Uitvaartcentrum Johannes Poststraat vindt u in de voormalige Engelbewaarderskerk in het centrum van Hoorn. In dit uitvaartcentrum zijn zowel een opbaring als een condoleance als de uitvaartdienst mogelijk.

 

Het centrum beschikt over vier 24-uurs familiekamers waar familie en vrienden ieder moment van de dag afscheid kunnen nemen. Zij krijgen hiervoor de beschikking over een eigen sleutel. Vindt er geen opbaring plaats, dan wordt de overledene in de centrale koeling geplaatst.

 

Wilt u in groter gezelschap, losstaand van de uitvaart of voor of na de uitvaart, afscheid nemen van de overledene door middel van een condoleance, dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Dit kan in de familiekamer, maar ook in een koffiekamer of in de aula. 

 

Bij het Uitvaartcentrum Johannes Poststraat is geen begraafplaats of crematorium. Een afscheidsplechtigheid kan hier echter wel plaatsvinden. Hiervoor staan zowel een kleine als een grote aula ter beschikking. Na afloop kan met met gezelschap naar het crematorium of naar een begraafplaats gegaan worden, waarna een samenzijn achteraf weer in het Uitvaartcentrum kan plaatsvinden.

 

 

Uitvaartcentrum en crematorium Berkhouterweg

Naast de Algemene begraafplaats van Hoorn vindt u het Uitvaartcentrum en Crematorium Berkhouterweg. Hier kunnen zowel een opbaring als een condoleance, een afscheidsdienst en een crematie of begrafenis plaatsvinden.

 

Het centrum beschikt over twee 24-uurskamers waar familie en vrienden 24 uur per dag toegang toe hebben met een sleutel. Wordt de overledene overgebracht naar de centrale koeling dan is alleen bezoek op afspraak mogelijk.

 

In het Uitvaartcentrum zijn vele mogelijkheden tot afscheid nemen. Zo kan er een condoleance los of voorafgaand aan de uitvaart plaatsvinden. Dit kan zowel formeel als informeel en met een open of gesloten kist.

 

Begrafenis

Wilt u na de uitvaartdienst dat uw dierbare begraven wordt op de begraafplaats Hoorn Berkhouterweg, dan kan dit alleen als u al rechten hebt van een familiegraf of als er al eerder een graf is gereserveerd. Er worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. Is er hier nog geen graf dan zal de begrafenis op een andere begraafplaats plaatsvinden. 

 

Crematie

Naast uitvaartcentrum Berkhouterweg, ook een crematorium. Er staan drie aula's (een grotere en twee kleinere) ter beschikking voor afscheidsdiensten.

U kunt van het crematorium gebruik maken, los van een afscheid in een van de aula's. U kunt dit naar wens zelf invullen.

Uitvaart regelen

Uitvaart

Wordt het een begrafenis of een crematie en wordt de overledene thuis opgebaard of misschien wel in een uitvaartcentrum? Bij Uitvaartverzorging EHBC helpen we u al meer dan 125 jaar de juiste keuzes te maken.

Crematie regelen

Begrafenis

Uitvaartverzorging EHBC regelt samen met u een begrafenis waarbij individuele wensen altijd centraal staan.

Budget-uitvaart

Budget-uitvaart

Een uitvaart die precies past bij het budget dat u voor ogen hebt.

Crematie regelen

Crematie

Samen met Uitvaartverzorging EHBC regelt u de crematie op die manier die u wenst en hierbij is veel mogelijk. Zelfs zaken die u misschien niet voor mogelijk gehouden hebt.

Uitvaartverzorging EHBC, de uitvaartonderneming in Hoorn

Als een dierbare komt te overlijden dan is dit een emotionele gebeurtenis waarbij ineens veel op u af komt als nabestaande. Een van de zaken die vrij direct geregeld moet worden is de begrafenis of crematie, maar dit is in tijden van verlies niet altijd even gemakkelijk. Daarom is het verstandig om een uitvaartonderneming in te schakelen die u bijstaat met raad en daad en die u zoveel mogelijk ontzorgt. Een vertrouwd gezicht die de tijd neemt om samen met u een uitvaart volledig naar wens te regelen. En een uitvaartonderneming waarbij veel mogelijk is, zelfs zaken waaraan u misschien nog niet had gedacht.