Een persoonlijke crematie verzorgen in Hoorn en omgeving

Cremeren – waarbij het lichaam van een overledene wordt verbrand – is in Nederland de meest toegepaste uitvaartvorm. Een crematie zelf vindt plaats in een crematorium, maar het afscheid van uw dierbare kan op vele andere manieren plaatsvinden. Zo kan er een bijeenkomst gehouden worden in een zaal of kerk of op een andere plek, zoals buiten of zelfs thuis. Dit kan in besloten kring maar er kunnen ook veel genodigden zijn.

Samen met Uitvaartverzorging EHBC regelt u de crematie op die manier die u wenst. Hierbij is veel mogelijk; zelfs zaken die u misschien voor onmogelijk gehouden hebt.

Neem contact met ons op via 0229 - 21 50 00 zodat we met u alle opties in alle rust kunnen doorspreken.

De crematie 

Als gekozen is voor cremeren dan kan dat op veel verschillende locaties in Nederland. Op welke tijdstip dit mogelijk is, hangt sterk af van het aantal crematies dat er per dag plaatsvindt. Hebt u de keuze gemaakt voor een crematorium dan zijn er nog andere keuzes te maken. Wilt u bijvoorbeeld de afscheidsdienst ook in het crematorium laten plaatsvinden en is er na afloop nog gelegenheid tot samenkomst/condoleren met een drankje en/of een hapje?

 

De keuzes die u hierin maakt, bepalen ook de kosten van een crematie. Voor de kosten van een crematie kijkt u op onze kostenpagina.

Na een crematie

In de Nederlandse wet is bepaald dat de as van een overledene minimaal een maand in het crematorium moet blijven. Daarna mag de as, die in een eenvoudige asbus zit, worden opgehaald, waarna men vrij is in de keuze wat ermee te doen. Er kan ook voor gekozen worden om de as door het crematorium te laten uitstrooien op een speciaal daarvoor bij het crematorium aanwezig uitstrooiveld.

 

Crematorium in Hoorn

Een van de crematoria in de omgeving van Hoorn is het crematorium Hoorn. Dit crematorium is gevestigd bij de algemene begraafplaats aan de Berkhouterweg.